Times of Suriname

Suriname maakt flinke sprong op FIFA ranglijst

-

VOETBAL – De Nationale voetbalsel­ectie van Suriname heeft een flinke sprong gemaakt op de laatste FIFA/ Coca-Cola world ranking. Suriname staat nu op de 147ste plaatst, waar het vorige maand nog de 175ste bezette. De volgende ranglijst wordt op 24 november bekendgema­akt.

Suriname heeft in de maand oktober een interlandw­edstrijd gespeeld tegen Guyana. Het won op 8 oktober in het Andre Kamperveen­stadion van Guyana tijdens de derde ronde van het Caribische Voetbaluni­e (CFU) Caribbean Cup 2016 met 3-2. Dit leverde Suriname genoeg punten op om een flinke sprong van 28 plaatsen te maken op de ranglijst. Desondanks behoort de nationale selectie van Suriname niet tot de klimmers, want deze eer gaat naar Montenegro, die 49 plaatsten steeg en nu de 56ste plaats bezet. Cyprus daalde de meeste plaatsen. Zo daalde Cyprus 52 met plaatsten en bezet zo de 139ste plaats.

De ranglijst wordt nog steeds aangevoerd door Argentinië, terwijl Duitsland en Brazilië de tweede en derde plaats bezetten. België is twee plaatsen teruggeval­len en bezet nu de vierde plaats. Dit is de eerste keer vanaf maart 2015 dat België buiten de top drie genoteerd staat. Colombia zakt ook een plaats en bezet nu de vijfde positie. Chili blijft gestatione­erd op de zesde plaats. UEFA Euro 2016 finalist, Frankrijk klimt boven de EURO 2016 kampioen Portugal en bezet de zevende plaats. Portugal staat nu op de achtste plaats. Uruguay blijft gestatione­erd op de negende plaats. Spanje keert weer terug in de top tien, terwijl Wales buiten de top tien is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname