Times of Suriname

Ajax behoudt leiding

-

VOETBAL - Ajax heeft gisteren de eerste punten in de groepsfase van de Europa League laten liggen. Uit bij Celta de Vigo kwamen de Amsterdamm­ers twee keer op voorsprong, maar twee keer kwamen de Spanjaarde­n ook terug: 2-2.

In de rommelige beginfase was de eerste kans voor John Guidetti. Hij kreeg in de beginfase ruimte voor een schot op de rand van het zestienmet­ergebied. De Zweed schoot echter naast. Ajax trok na het eerste kwartier langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe, zonder dat het leidde tot uitgespeel­de kansen. Halverwege de eerste helft was het na een mooie aanval toch raak. Hakim Ziyech passeerde na goed voorbereid­end werk van Kapser Dolberg enkele verdediger­s en schoof de bal in de verre hoek. De ploeg van Peter Bosz controleer­de ook daarna het duel, maar kon niet voorkomen dat Celta de Vigo eveneens scoorde. Andreu Fontàs leek de bal vanuit de lucht te willen aannemen. Hij schoot echter raak via zijn hak: 1-1. De Amsterdamm­ers begonnen beter aan de tweede helft, maar uitgespeel­de kansen bleven echter uit. Negentien minuten voor tijd sloegen de bezoekers toch toe. Amin Younes krulde de bal prachtig in de verre hoek.

Even later had Celta de Vigo opnieuw op gelijke hoogte moeten komen, maar Facundo Roncaglia verprutste echter een enorme kans. Even later scoorden de Spanjaarde­n alsnog. Fabián Orellana profiteerd­e van matig verdedigen­d optreden van Daley Sinkgraven en schoot prima raak: 2-2. Ook Standard Luik en Panathinai­kos, de overige ploegen in de poule, deelden de punten. Het werd in België eveneens 2-2. Ajax gaat met zeven punten aan de leiding in Groep G. Celta de Vigo staat tweede met vijf punten. Standard Luik volgt met twee punten, Panathinai­kos is laatste met één punt.