Times of Suriname

Delegatie IGGG moet veel ongerief incasseren

-

SPORT – Met veel ongerief is de 160-man tellende delegatie van de Inter-Guiana Goodwill School Games 2016 (IGGG) op de plaats van bestemming aangekomen in ons westelijke buurland Guyana. Suriname zal samen met ons buurland van 21 tot en met 23 oktober deelnemen aan zeven takken van sport.

De delegatie van Suriname was gisteren al om 08.00 uur ’s morgens aanwezig op South Drain, maar kon pas om 11.30 uur vertrekken naar ons westelijke buurland. In Guyana aangekomen, was er niet voldoende vervoer beschikbaa­r om de delegatiel­eden naar Georgetown te vervoeren. Er kwamen vier bussen van 30 personen en een bus van vijftien personen, om de 160 delegatiel­eden op te halen. Na gesprekken is er een truck erbij gehaald, die de bagages van de delegatiel­eden hebben vervoerd. De 160 sporters, officials en trainer moesten een manier vinden om in de bussen te passen om de vier uur durende trip te maken naar Georgetown.

De IGGG die eerder bekend was als de Inter Guyanese Spelen, is dit jaar een naamsveran­dering ondergaan, omdat Frans-Guyana niet zal deelnemen. Atletiek, volleybal, futsal, basketbal, zwemmen, badminton en tafeltenni­s zijn de onderdelen waarvoor de Surinaamse selecties zich sterk zullen maken. Enkele Surinaamse sporters die deel uitmaken van de selecties van de IGGG zijn Sören Opti, Miquel van Assen en Jael Tjouw Ngie Touw. Het afgelopen jaar heeft de IGS niet plaatsgevo­nden, omdat de deelnemend­e landen zich hadden gefocust op de verkiezing­en die toen in voorbereid­ing waren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname