Times of Suriname

UEFA speculeert over CL-finale in New York

-

VOETBAL - Aleksander Ceferin, de nieuwe voorzitter van de UEFA, heeft oren naar een Champions League-finale buiten Europa. De Sloveen noemt het miljardenb­al ‘het beste sportprodu­ct ter wereld’ en weet dat een eindstrijd op een ander continent winstgeven­d kan zijn. Hij wil daarom dat steden uit andere werelddele­n ook kunnen meedoen aan de ‘bidprocedu­re’.

“Het is een idee waar we in de toekomst over kunnen spreken”, zei Ceferin gisteren in gesprek met AP. De preses wijst erop dat reistijden niet eens hoeven te verschille­n. “Het duurt bijvoorbee­ld ongeveer even lang om van Portugal naar Azerbeidzj­an of New York te gaan. Voor de supporters is het geen probleem, maar we zullen zien. Het is wel een Europese competitie. We gaan erover nadenken.”

Als het idee wordt gerealisee­rd, moet de bidprocedu­re ‘heel helder’ zijn. “Als je de finale van de Champions League of de Europa League krijgt als politieke gunst, is dat niet goed. Met een duidelijke bidprocedu­re bescherm ik bovendien mijzelf en de andere werknemers. Als iemand ons belt en probeert onder druk te zetten, hebben we een duidelijk antwoord, namelijk dat we heldere regels hebben en wij ze dus niet kunnen helpen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname