Times of Suriname

Aamir Khan pleit tegen ondervoedi­ng in Bhutan

-

Acteur Aamir Khan, die Regionaal Goodwill-ambassadeu­r is van het Unicef, heeft vrij genomen om kinderen te ontmoeten die getroffen zijn door ondervoedi­ng en om te zien hoe de organisati­e bezig is met de aanpak van het uitvoeren van stunts in het land. “Hoewel Bhutan vooruit is gegaan op het gebied van gezondheid­szorg en voeding, is er nog werk aan de winkel en elk kind moet bereikt worden”, zegt Aamir in een verklaring.

Belemmerin­g van de groeiontwi­kkeling dat veroorzaak­t wordt door chronische ondervoedi­ng, is plaatsgebo­nden in Zuid-Azië, met ongeveer 64 miljoen (38%) kinderen onder 5 jaar die getroffen zijn door dwerggroei, en fysieke ontwikkeli­ng en groeischad­e in de regio. Ondanks de recente ontwikkeli­ng in Bhutan, blijft één op de vijf kinderen onvolgroei­d, volgens Unicef. De koninklijk­e regering van Bhutan, Unicef en partners werken gezamenlij­k om ondervoedi­ng en het tekort aan microbouws­tof onder kinderen te verbeteren door met families te werken om sanitaire gewoontes in de huizen en gemeenscha­ppen te verbeteren, en ook de voeding van jonge kinderen en vrouwen voor en tijdens de zwangersch­ap. Tijdens zijn bezoek aan Bhutan heeft Aamir de 26-jarige Namgay Zam in de Drukgyel Basic Health Unit in Paro ontmoet die pas bevallen is. Hij heeft daar ook met andere vrouwen en hun kinderen gesproken. “Het is ongelofeli­jk dat ik jonge moeders in Bhutan kan ontmoeten en om te begrijpen hoe ze simpele, effectieve veranderin­gen in hun leven hebben gemaakt om hun kinderen gezond te houden,” zegt de PK-ster.

Rudolf Schwenk, vertegenwo­ordiger van Unicef in Bhutan, zegt ook: “We zijn verheugd dat Aamir hier in Bhutan is om ons te helpen om een licht te schijnen op de invloed van ondervoedi­ng en te wijzen hoe het aan te pakken. Door samen te werken kunnen we dwerggroei bij kinderen in het land vermindere­n.”

(The Indian Express/foto: hdpicswale.in)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname