Times of Suriname

Publicis ziet omzet SEB boekt flink hogere winst stabiliser­en

-

STOCKHOLM Skandinavi­ska Enskilda Banken heeft in het derde kwartaal van 2016 op jaarbasis flink meer winst geboekt. Dit maakte de Zweedse bank gisteren bekend. De operatione­le winst van SEB steeg op jaarbasis met 21 procent van 4,3 miljard tot 5,2 miljard Zweedse kroon, ondanks een daling van de rentebaten en commissiei­nkomsten. De kredietvoo­rzieningen gingen iets omlaag van 256 miljoen naar 197 miljoen kroon.

De nettowinst steeg met 22 procent, van 3,4 miljard naar ruim 4,1 miljard kroon. Met name een een stijging van de financiële inkomsten stuwden het resultaat onder de streep. De totale operatione­le inkomsten namen afgelopen kwartaal met 9 procent toe van 9,9 miljard naar 10,8 miljard kroon.

De kernkapita­alratio (CET1) bleef vrijwel stabiel op 18,6 procent, vergeleken met 18,7 procent ultimo juni. De leverage ratio kwam uit op 4,4 procent, tegen 4,7 procent eind juni.

Het rendement op eigen vermogen daalde van 14,0 procent in het tweede kwartaal dit jaar tot slechts 12,3 procent. In het derde kwartaal van vorig jaar bedroeg het rendement nog 10,1 procent. Exclusief eenmalige posten daalde het rendement op kwartaalba­sis van 11,9 naar 11,8 procent. (Beursduive­l/foto: coindesk.

com) PARIJS - Publicis Group heeft in het derde kwartaal van 2016 een vrijwel stabiele omzet geboekt. Dit meldde het beursgenot­eerde Franse reclame- en communicat­iebureau gisteren voorbeurs. CEO Maurice Lévy van Publicis gaf in een commentaar op de trading update aan dat het derde, maar ook het vierde kwartaal, zoals eerder gemeld hinder ondervinde­n van verlies aan contracten in het mediasegme­nt.

In het derde kwartaal van dit jaar daalde de omzet van Publicis op jaarbasis met 0,4 procent tot 2.315 miljoen euro. Op basis van constante wisselkoer­sen bedroeg de omzetstijg­ing 1,5 procent. De autonome groei kwam uit op 0,2 procent. In Noord-Amerika daalde de omzet autonoom met 4,0 procent, terwijl Europa een stijging liet zien van 7,6 procent. Deze twee regio’s leveren verreweg de belangrijk­ste bijdrage aan de omzet van het bedrijf. Publicis herhaalde gisteren zijn outlook, ondanks de druk in de tweede helft van het jaar. Het vierde kwartaal wordt doorgaans gekenmerkt door onzekerhed­en rondom reclamebud­getten. Voor 2017 toonde het bedrijf zich terughoude­nd in het licht van diverse verkiezing­en en de consequent­ies van Brexit. Het aandeel Publicis sloot woensdag 1,6 procent hoger op 67,03 euro.

(Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname