Times of Suriname

Nestlé boekt licht hogere omzet

-

VEVEY - Nestlé heeft in de eerste negen maanden van 2016 een licht hogere omzet behaald, maar verlaagde wel de verwachtin­gen voor het volledige boekjaar. Dit meldde ‘s werelds grootste voedingspr­oducent uit Zwitserlan­d gisteren voorbeurs.

“In een omgeving die te kampen heeft met deflatie en lage grondstofp­rijzen, blijven we de voorkeur geven aan volumegroe­i, wat resulteert in een interne groei die aan de bovenkant van de markt ligt in zowel opkomende als ontwikkeld­e markten”, zei CEO Paul Bulcke in een toelichtin­g. In de eerste negen maanden van 2016 steeg de omzet met 1 procent op jaarbasis naar 65,5 miljard Zwitserse frank, omgerekend circa 60 miljard euro. De autonome groei kwam uit op 3,3 procent. Negatieve wisselkoer­seffecten hadden een impact van 1,7 procent op de verkopen, aldus Nestlé.

In alle geografisc­he regio’s was sprake van groei. In de Amerika’s kwam de autonome omzetgroei uit op 4,8 procent, in Europa, het MiddenOost­en en Afrika op 2,1 procent en in Azië, Oceanië en de regio sub-Sahara Afrika op 2,5 procent.

Outlook

Nestlé verlaagde gisteren de outlook voor heel het jaar. Eerder zei de concurrent van Unilever nog een autonome groei te voorzien die gelijk lag aan 2015, toen de onderligge­nde groei 4,2 procent bedroeg. Gisterocht­end zei Nestlé dat de autonome groei dit jaar waarschijn­lijk uitkomt op 3,5 procent. De verwachtin­g dat de marges zullen verbeteren, net als het onderligge­nd resultaat tegen contante wisselkoer­sen, werd herhaald.

Het aandeel Nestlé sloot woensdag in Zürich 0,3 procent in de min op 74,65 frank. (Beursduive­l/foto: staticflic­kr.

com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname