Times of Suriname

Turkse centrale bank handhaaft rente

-

ANKARA - De Turkse centrale bank heeft zijn belangrijk­ste rentetarie­f gisteren voor het eerst in acht maanden ongemoeid gelaten. Dit bleek uit het rentebeslu­it van de centrale bank. De marginale beleningsr­ente bleef staan op 8,25 procent terwijl de herfinanci­eringsrent­e bleef staan op 7,50 procent.

Hoewel de economisch­e activiteit nog steeds vertraagt, was de centrale bank wel iets positiever over de monetaire en economisch­e omstandigh­eden.

“Met de ondersteun­ende maatregele­n die recent zijn doorgevoer­d, verwachten we vanaf het laatste kwartaal van het jaar herstel. Het beleidscom­ité beoordeelt dat de implementa­tie van de structurel­e hervorming­en aanzienlij­k zullen bijdragen een de economisch­e groei”, aldus de centrale bank. Op korte termijn heeft de economie nog steeds last van het afnemende toerisme, aldus de centrale bank. Kijkend naar de ontwikkeli­ng van de inflatie, blijft een voorzichti­g monetair beleid gepast.

De centrale bank streeft naar een prijsstabi­liteit van 5 procent. De centrale bank denkt dat niveau in 2018 te bereiken, na een afzwakking tot 7,5 procent in 2016 en naar 6,0 procent volgend jaar.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname