Times of Suriname

Drie woningen Hernhutter­straat in brand

-

PARAMARIBO - Drie woningen stonden zaterdagmi­ddag aan de Hernhutter­straat in brand. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brand is begonnen bij pand 150 a aan de Hernhutter­straat. In dat huis woonde er een echtpaar dat ten tijde van de brand niet thuis was. Het gaat om een laagbouw houten woning op stenen pilaren. Pinas zegt dat de woning en inboedel in zijn geheel in vlammen zijn opgegaan. Het is niet bekend waar de brand in de woning is begonnen. De vlammen van pand 150 a zijn overgeslag­en naar het belendend pand 150. In de belendende woning woonde een persoon die ten tijde van de brand thuis was.

Het gaat ook om een houten woning op stenen pilaren; de woning en inboedel zijn geheel afgebrand.

Pinas meldt dat toen de brandweer ter plekke aankwam, zij de twee panden in lichterlaa­ie aantrof. Hij zegt dat de vlammen van pand 150 op den duur waren overgeslag­en naar woning no 148 die van steen is opgetrokke­n, een laagbouw is. Volgens hem heeft de brandweer onder leiding van onderbrand­meester Orpheo Baron kordaat opgetreden, waardoor de schade aan pand no 148 beperkt is gebleven.

Pinas zegt dat de rechterzij­de van de woning schroeisch­ade heeft en de shutters zijn gesprongen. De windveer en de antenne hebben verder schade. Het is niet bekend hoeveel personen in dit huis wonen, maar ze waren ten tijde van de brand wel thuis. Naar verkregen informatie van omstanders en de politie bestaat het vermoeden dat het om brandstich­ting gaat. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. De melding van de brand kwam om 15.51 uur binnen.

WJ

 ??  ?? Drie woningen stonden zaterdag aan de Hernhutter­straat in brand. Twee woningen zijn geheel afgebrand, terwijl de derde schade heeft opgelopen. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
Drie woningen stonden zaterdag aan de Hernhutter­straat in brand. Twee woningen zijn geheel afgebrand, terwijl de derde schade heeft opgelopen. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname