Times of Suriname

Winkeliers­ter beroofd en gekneveld

-

PARAMARIBO - Een winkeliers­ter is zaterdagoc­htend beroofd in haar winkel annex woning te Tamansarie km 15,5 in het district Commewijne. Ze vertelt aan de krant dat zij op de bewuste ochtend alleen thuis was. Ze hoorde geluiden aan de achterzijd­e, maar dacht dat haar man thuiskwam.

Het bleken echter rovers te zijn die de keukendeur aan de achterzijd­e van haar pand forceerden.

Drie criminelen drongen het pand binnen. Ze waren gewapend met vuistvuurw­apens en hadden maskers op. De vrouw pakte haar mobiele telefoon toen zij de mannen in de woning opmerkte, maar die maakten de telefoon buit. De daders bonden haar handen en voeten met kleding vast. Haar mond werd ook dichtgemaa­kt.

De mannen doorzochte­n het pand en maakten geld van haar en van Suribet dat zij onder zich had, buit. Verder werden laptops, een top-up machine, sigaretten, belkaarten en sieraden gestolen. De vrouw heeft uit vrees voor de criminelen niet tegengestr­ibbeld. De criminelen haalden alles overhoop tijdens hun zoektocht naar kostbare spullen. Na de daad wist het slachtoffe­r zich te bevrijden om daarna een kijkje te nemen. Ze alarmeerde haar echtgenoot en de politie. Ze heeft geen letsel opgelopen en wenste ook geen medisch onderzoek. De vrouw zegt dat zij voor het eerst is beroofd. Ze weet niet of de daders haar hadden geobservee­rd om haar te overvallen toen haar man uit huis was. Ze hoopt dat ze gauw worden aangehoude­n. Volgens de vrouw is zij zaterdag rond half twee in de ochtend overvallen. De politie onderzoekt deze zaak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname