Times of Suriname

“Ik ben op klaarlicht­e dag beroofd”

-

PARAMARIBO - Een 76-jarige vrouw is vrijdag rond 11.00 uur in een groentezaa­k op de hoek van de Sohawanen Charlesbur­gweg beroofd van haar halskettin­g. “Ik ben op klaarlicht­e dag beroofd”, zegt het slachtoffe­r aan de krant.

De vrouw vertelt dat zij in haar auto naar de groentewin­kel ging om inkopen te doen. Ze parkeerde haar wagen en stapte naar binnen. Ze deed haar boodschapp­en en pakte op een gegeven moment een pakje tomaat. Toen plaatste iemand van achteren zijn hand op haar rug; een man rukte de ketting van haar weg. Toen zij zich omdraaide, was hij al naar de straat gerend. Hij stapte op een gereedstaa­nde bromfiets waarop een ander hem wegreed.

Volgens het slachtoffe­r had zij haar halskettin­g van haar kinderen als cadeau gekregen. Deze ketting had voor haar emotionele waarde. Ze vermoedt dat zij de ketting niet stevig aan de haak had vastgemaak­t, waardoor die snel weggerukt kon worden. Ze trok de ketting dagelijks aan, maar deed die in de avond af. De bejaarde heeft de man in de zaak niet opgemerkt, omdat ze met haar rug naar de deuropenin­g stond. Ze heeft achteraf vernomen dat de dader in de zaak kwam en naar boulanger vroeg. Hij rukte kort daarna de ketting weg. Volgens het slachtoffe­r heeft de beroving heel snel plaatsgevo­nden.

Twee dames in de zaak renden na de roof achter de daders aan, maar die reden weg op de bromfiets. Ze alarmeerde­n een autobestuu­rder die een achtervolg­ing instelde, maar die heeft de dieven niet kunnen aanhouden. Een van de daders sprong van de bromfiets en rende naar een bosschage en de ander is doorgerede­n. De bejaarde zegt dat de politie er snel bij was. Ze heeft geen letsel opgelopen. Volgens haar zeggen heeft zij hard gewerkt in haar leven en ze verzorgt haar ouders van 92 en 98 jaar. “Ik doe mijn best en dan word ik zo op klaarlicht­e dag beroofd. Ik heb levenlang gewerkt en ben altijd netjes gekleed.” De vrouw weet niet of zij is geobservee­rd door de criminelen. Ze hoopt haar ketting terug te vinden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname