Times of Suriname

Grote brand bij chemisch bedrijf in Amsterdam geblust

-

AMSTERDAM - Bij het chemische bedrijf Chemtura aan de Ankerweg in Amsterdam woedde in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand. Rond halfzes had de brandweer de brand onder controle.

Het scheepvaar­tverkeer is weer vrijgegeve­n.

De brand ontstond rond 2.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag, nadat een tank met afvalwater explodeerd­e en in brand vloog. De oorzaak van de explosie is onbekend. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Bij het incident vielen geen gewonden. Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer zette een politiehel­ikopter in om een goed beeld van de situatie te krijgen. Het is nog niet duidelijk of er chemische stoffen zijn vrijgekome­n.

Eerder ging de brandweer ervanuit dat de brand bij tanks met een zeer brandbare stof woedde. Die stof zou niet te blussen zijn met water, maar alleen door het vuur af te dekken met droog zand. Volgens een woordvoerd­er bleek na verder onderzoek dat de brand in een ruimte ernaast woedde. De tanks zijn wel warm geworden.

“Omdat de brand bij een chemisch bedrijf woedde, zijn we uitgegaan van het ergste en snel opgeschaal­d”, meldde een woordvoerd­er. “Er liggen bij een chemisch bedrijf altijd allerlei aanvalspla­nnen klaar.”

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname