Times of Suriname

Bayern München wint

-

VOETBAL - Bayern München heeft zaterdag een degelijke overwinnin­g geboekt. Drie dagen na de midweekse Champions Leagueover­winning op PSV zegevierde het team van trainer Carlo Ancelotti met speels gemak over Borussia Mönchengla­dbach, dat in de eerste helft als speelbal diende: 2-0. Na de onderbreki­ng zaten die Fohlen beter in de wedstrijd, maar Bayern liet de bezoekers niet terug in de wedstrijd komen. De eindstand in de Allianz Arena stond na 31 minuten al op het scorebord. Bayern was in de eerste helft drie klassen beter dan Borussia en met name Arjen Robben, Rafinha en Douglas Costa waren een plaag voor de bezoekers. Het team van Andre Schubert kwam niet verder dan een inzet van Fabian Johnson in de openingsmi­nuten.

Een inzet van Robert Lewandowsk­i op de paal was een voorbode van de 1-0, na zestien minuten spelen. Rafinha ontving de bal van Robben, zette voor en zag hoe Arturo Vidal de 1-0 tegen de touwen kopte. Een kwartier later was het opnieuw raak: na voorbereid­end werk van Robben en David Alaba op links miste Oscar Wendt de bal en kon Douglas Costa de bal aannemen en achter Yann Sommer schieten.

Na de onderbreki­ng zocht Bayern nog wel naar meer doelpunten, maar de echte noodzaak ontbrak. Ancelotti bracht in de laatste twintig minuten nog Thomas Müller, Renato Sanches en Joshua Kimmich binnen de lijnen, maar ook zij konden de 75.000 toeschouwe­rs niet met meer doelpunten verblijden. Door de zege loopt Bayern in ieder geval uit op Borussia Dortmund, dat eerder vandaag gelijkspee­lde tegen FC Ingolstadt en na acht speeldagen al zes punten minder heeft. (VZ)

??  ?? Arjen Robben van Bayern München probeert de bal te schietten. (Foto:De Telegraaf)