Times of Suriname

Lippi nieuwe bondscoach China

-

VOETBAL - Marcello Lippi is de bondscoach van China. De Italiaan werd zaterdag gepresente­erd als de nieuwe trainer van het land.

Lippi was eerder actief als bondscoach van Italië. In 2006 werd hij met die ploeg wereldkamp­ioen, toen Frankrijk in de finale werd verslagen. Bij China neemt Lippi het stokje over van Goa Hongbo, die onlangs werd ontslagen. De 68-jarige Italiaan moet China naar een WK-ticket helpen, maar dat zal een lastig verhaal worden. De Chinezen hebben na vier duels één punt, waardoor er veel moet gebeuren om de kwalificat­ie tot een goede einde te brengen. In China zijn ze bekend met Lippi. Van 2012 tot 2014 was Lippi trainer van Guangzhou Evergrande, waarmee hij drie keer landskampi­oen werd.

(Goal) VOETBAL - Andrés Iniesta staat door een knieblessu­re zes tot acht weken aan de kant en de middenveld­er baalt als een stekker van zijn kwetsuur. De 32-jarige aanvoerder van Barcelona beseft echter dat het nog veel erger had kunnen aflopen.

Iniesta ging zaterdag na een tackle van Enzo Pérez naar de grond en greep meteen naar zijn knie. “Dit is geen makkelijk moment. Het worden een paar weken, maar het had nog veel slechter kunnen zijn. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steunbetui­gingen. Knuffel!”, schrijft Iniesta op zijn Twitter-pagina.

Ondanks het uitvallen van Iniesta won Barcelona van Valencia en de club van trainer Luis Enrique staat nu met negentien punten op de eerste plaats. Atlético Madrid heeft één punt minder en komt zondagmidd­ag nog in actie tegen Sevilla. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname