Times of Suriname

Kuyt houdt Ajax af van overwinnin­g

-

VOETBAL - Ajax heeft zondagmidd­ag een einde gemaakt aan de perfecte seizoensst­art van Feyenoord. De koploper van de Eredivisie was in het eerste uur van de eerste Klassieker van het seizoen oppermacht­ig, maar moest toch de 0-1 van Kasper Dolberg incasseren. Het leek er lang op dat de ploeg van Giovanni van Bronckhors­t die tegenslag niet meer te boven zou komen, totdat Dirk Kuyt De Kuip in de slotfase in extase bracht. Het gat tussen de nummers een en twee in de Eredivisie blijft zodoende vijf punten.

Een kolkende Kuip schreeuwde Feyenoord vanaf het eerste fluitsigna­al naar voren en dat leidde na een dikke tien minuten spelen tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Bilal Basacikogl­u troefde Daley Sinkgraven af en ging alleen verder richting André Onana. Zijn inzet miste echter vernuft, waardoor de doelman relatief makkelijk kon keren. Feyenoord hield daarna de voet op het gas in een Klassieker die er bij vlagen stevig aan toe ging.

Feyenoord leek na rust ook het heft in handen te houden en Nicolai Jörgensen mocht na een kleine tien minuten spelen alleen door op de keeper. Hij schoot echter huizenhoog over en zag zijn landgenoot Dolberg vlak daarna aan de overkant wel ijzig koel blijven.

Feyenoord leek daarna even beduusd door de tegentreff­er en gaf nog een aardige kans weg aan Dolberg, die ditmaal keihard voorlangs schoot. Hakim Ziyech liet zich ook zien met een vrije trap, maar Jones had ditmaal wel het antwoord. De thuisploeg begon zich een kwartier voor tijd weer voor het vijandelij­ke doel te melden en invaller Steven Berghuis plaatste de bal net naast het doel van Onana. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmake­r toch nog: Eljero Elia slingerde een bal voor het doel, Michiel Kramer miste, maar zag Kuyt toch nog zijn hoofd tegen de bal zetten.

(VZ)

 ??  ?? Een kopduel tussen Lasse Schöne van Ajax (l) en Dirk Kuyt van Feyenoord. (Foto:De Telegraaf)
Een kopduel tussen Lasse Schöne van Ajax (l) en Dirk Kuyt van Feyenoord. (Foto:De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname