Times of Suriname

Wereldkamp­ioen Marquez crasht in MotoGP

-

MOTORSPORT - Profiteren­d van een crash van koploper en wereldkamp­ioen Marc Marquez, heeft Cal Crutchlow de MotoGP van Australië gewonnen. Op zijn privé-Honda reed de 30-jarige Engelsman echter zo sterk dat op zijn tweede seizoensze­ge na de winst in Brno niets viel af te dingen. Vanaf de eerste startrij moest hij toestaan hoe polewinnaa­r Marquez een voorsprong nam die goed genoeg leek voor diens 56ste grandprix-zege maar in uitgereken­d de Honda-bocht ging de Spanjaard onderuit en moest daardoor de strijd staken. “Mijn race was gelijk aan die van Marc, maar ik had er alle vertrouwen in dat ik hem kon pakken. Toen ik zag dat Marc gecrasht was, heb ik de laatste tien ronden niet meer gepusht”, verklaarde de coureur die volgende week weer in actie komt in Maleisië en in Sepang in 31ste geboorteda­g zal vieren.

Na het uitvallen van de wereldkamp­ioen had Crutchlow op het circuit van Phillip Island waar het eindelijk droog was maar wel koud (12 graden Celsius), van niemand meer iets te duchten. Yamaha-coureur Valentino Rossi reed weliswaar vanaf de vijftiende plaats een fraaie inhaalrace, maar bleef op afstand steken op de tweede plaats. De Italiaan die de zachte voorband had gestoken waar Crutchlow voor de harde voorband had gekozen (beiden medium achterband), maakte even een remfoutje maar het kostte hem geen plek.

Achter ‘Vale’ streden de Suzuki-coureurs Aleix Espargaró en Maverick Viñales in fraaie duels met Ducati-coureur Andrea Dovizioso om de laatste podiumplaa­ts. Die ging in de slotfase naar de 21-jarige Viñales die zijn vierde podium van het seizoen pakte, nadat zijn teamgenoot in dezelfde bocht was gecrasht waar ook Marquez uitviel. De onttroonde wereldkamp­ioen Jorge Lorenzo voelde zich onder de koude omstandigh­eden niet thuis en reed onopvallen­d naar de zesde plek, komend vanaf P12.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De heftige crash van Marc Marquez. (Foto:De Telegraaf)
De heftige crash van Marc Marquez. (Foto:De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname