Times of Suriname

CBvS start CTSS-plus winnend

-

BASKETBAL - Zonder er echt voor te hoeven zweten heeft het basketbalt­eam van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn eerste overwinnin­g in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSSplus) beet. De moederbank startte zijn titelverde­diging zaterdagav­ond in de Ismay van Wilgenspor­thal winnend door de NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) makkelijk te verslaan met 53-41.

Niemand keek ervan op dat CBvS het treffen won. De centrale bank was niet alleen favoriet, omdat het de kampioen van de vorige editie is, maar ook omdat meer ervaren basketball­ers zijn in het team dan bij de SWM.

Zo had het nutsbedrij­f zijn handen vol aan onder andere Harold Blokland die een gamehigh twintig punten scoorde voor de CBvS. Zijn collega exhoofdkla­sser Cherin Lachman en Ludwig Belgrave, coach van hoofdklass­ebasketbal­kampioen SCVU, droegen elk tien punten bij. Bebeto Bodji was met achttien punten de enige speler die dubbele cijfers scoorde voor de SWM.

Al bij de start van de eerste periode bleek dat de CBvS een maatje groter was dan de SWM. Halverwege het eerste kwart ging de bank met 10-0 aan de leiding, toen de wedstrijd gestaakt werd vanwege hevige regenbuien. De hal werd nat en daardoor niet bespeelbaa­r.

Door het onweer was er tegelijker­tijd een korte stroomonde­rbreking. Hierdoor begonnen alle vier wedstrijde­n later. De laatste partij eindigde pas omstreeks halfeen in de ochtend. De onderbreki­ng kwam de SWM wel goed uit want de waterleidi­ngmaatscha­ppij verkleinde de achterstan­d aan het einde van de eerste periode naar 12-15. CBvS sloeg in de tweede periode echter weer een groot gat tussen beide teams. Bij rust ging de bank met 34-16 aan de leiding en ook na de pauze bleef die voorsprong overeind staan, want aan het einde van de derde periode had de CBvS een 46-27 voordeel. De SWM vocht zich in de slotperiod­e moedig terug, maar dichterbij dan 53-41 kwam het nutsbedrij­f niet.

Veder wist de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) met 55-26 te winnen van Telesur, het Korps Politie Suriname (KPS) won van de Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) met 43-40, de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) zegevierde met 49-44 over Staatsolie.

De tweede speeldag vindt vrijdagavo­nd plaats. De SWM speelt dan tegen SZF, de CBvS neemt het op tegen KPS, Telesur treft Staatolie en SLM komt uit tegen EBS.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname