Times of Suriname

Sevilla brengt Atlético eerste competitie­nederlaag toe

-

VOETBAL - Sevilla, de Europa League-winnaar was in het eigen Ramón Sánchez Pizjuán met 1-0 te sterk voor Atlético Madrid, dat zodoende de eerste competitie­nederlaag van het seizoen leed en op plaats drie blijft steken.

Sevilla en Atlético begonnen agressief aan de wedstrijd en Kevin Gameiro dwong Sergio Rico al vroeg tot een redding met zijn voeten. Los Rojiblanco­s probeerden de bezoekers daarna uit de tent te lokken, maar de mannen van Diego Simeone bleven gegroepeer­d spelen. Ondanks dat het balbezit vooral voor de thuisploeg was, kwam de eerste grote kans van de eerste helft op naam van Atlético, toen Ángel Correa wat ruimte voor zichzelf creëerde en net naast schoot.

Wat Sevilla in de eerste 45 minuten niet lukte, kansen creëren, ging in de eerste tien minuten van de tweede helft van een leien dakje. Samir Nasri zette een aanval op en was na een rappe combinatie ook het eindstatio­n. Hij zag zijn schot vanaf de rand van de zestien echter op de paal belanden. De thuisploeg hield de druk op de ketel en Vitolo dwong Jan Oblak tot een goede redding. Simeone greep daarna in en met het inbrengen van Tiago Mendes kregen los Colchonero­s weer wat meer grip op de wedstrijd. Koke loste een schot op doel, maar zag zijn inzet geblokt worden, waarna Antoine Griezmann in buitenspel­positie uit een omhaal de bal net over de lat knalde. Ondanks deze goede fase van Atlético was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam: Steven N’Zonzi kreeg net een beetje ruimte in het strafschop­gebied en schoot de bal achter Oblak. De bezoekers kwamen niet meer langszij en sloten de wedstrijd ook nog eens met tien man af: Koke moest door zijn tweede geel voortijdig gaan douchen.