Times of Suriname

Robinhood wint Presidents Cup

-

VOETBAL - De jeugdigen Ivanildo Rozenblad en Roxey Fer hebben bekerkampi­oen Robinhood de USD 10.000 bezorgd bij de Presidents Cup 2016. Zondag won Robinhood in het Andre Kamperveen­stadion van landskampi­oen Inter Moengo Tapoe (IMT) met 3-1. IMT verliest voor de derde keer op rij de Presidents Cup en krijgt USD 5000. President Desiré Delano Bouterse deed de aftrap van de Presidents Cup 2016 wedstrijd.

Robinhood begon de wedstrijd goed en viel constant aan, maar het was IMT die de beste kansen kreeg in de beginfase. IMT kreeg zo in de vijftiende minuut een droomkans om de voorsprong te nemen. De bal werd met de hand geraakt in het strafschop­gebied van Robinhood, waardoor scheidsrec­hter Earl Banjo naar de witte stip wees. Jurmen Vallei belastte zich met de penalty en stuurde doelman Claidel Kohinor van Robinhood naar de verkeerde hoek: 1-0. Robinhood probeerde hierna om op gelijke hoogte te komen, maar doelman Obrendo Huiswoud van IMT werkte alles weg. Zo sloeg Huiswoud de bal weg, voordat Jelany Djemesi van Robinhood gevaarlijk kon worden. IMT speelde op de counters en zo kreeg de landskampi­oen een droomkans. Ives Vlijter ging langs Andwele Baja en legde de bal voor Kareem Kwasie, maar hij schoot in handen van Kohinor. In de 35ste minuut kwam de bekerkampi­oen langs IMT. Cerezo Haabo werd in het gebied neergehaal­d door Huiswoud en Banjo wees voor de tweede keer naar de stip. Djemesi belastte zich hiermee en stuurde Huiswoud de verkeerde kant op: 1-1. Aan deze score kwam in de eerste helft geen veranderin­g meer.

IMT begon de tweede helft veel beter. Zo zag Stefano Rijssel zijn vrije trap gestopt worden voor Kohinor. De landskampi­oen probeerde steeds achter de verdedigin­g van Robinhood te komen, maar het mocht niet baten. Robinhood die op de counters speelde, kreeg een gouden kans. Djemesi werd diep gestuurd, maar Huiswoud was er als de kippen bij en werkte de bal weg. Robinhood bleef aanvallen en in de 88ste minuut was het Rozenblad die zijn team op voorsprong schoot. Hij nam de pas van Fer goed, waarna Rozenblad een verdediger van IMT omspeelde en het leder in de touwen schoot: 2-1. IMT begon hierna alles in de aanval te gooien en Robinhood trok profijt hiervan. De ingevallen Fer krulde uiteindeli­jk de bal diep in blessureti­jd achter Huiswoud.

??  ?? Ives Vlijter van Inter Moengo Tapoe probeert langs Saverio Adenie van Robinhood te komen. (Foto’s: Rakesh Parag)