Times of Suriname

Gigantisch pak slaag voor Mourinho

-

VOETBAL - De terugkeer op Stamford Bridge is voor coach José Mourinho op een drama uitgelopen. Chelsea, de club die hem in december vorig jaar ontsloeg, droogde zijn Manchester United zondag af met 4-0.

In de eerste helft kwam Manchester United totaal niet in het stuk voor en the Red Devils mochten van geluk spreken dat het bij de pauze nog maar 2-0 stond. Al na een halve minuut was het raak, waarbij Daley Blind, Chris Smalling en David de Gea een kwalijke rol speelden. Blind liet Pedro uit zijn rug lopen, Smalling greep niet in en De Gea kwam onbesuisd van zijn lijn: 1-0 voor Chelsea.

Ook na dat openingsdo­elpunt was het Chelsea dat de klok sloeg op Stamford Bridge. Na twintig minuten stond Gary Cahill helemaal vrij in het strafschop­gebied en de mandekker hamerde de bal hard, via de ongelukkig spelende Blind, tegen de touwen. Met een dramatisch verdedigen­de actie stond Blind bijna aan de basis van de 3-0, toen hij zich de kaas van het brood liet eten door Pedro. De Gea greep in met zijn voet, waardoor Manchester United zich zonder verdere schade naar de rust toe kon worstelen. Na de onderbreki­ng ging het aanvankeli­jk wat beter bij Manchester United, dat inmiddels speelde met Juan Mata als regisseur op het middenveld. Mata speelde echter wel een hoofdrol bij de 3-0 van Eden Hazard. De Spanjaard liet de Belg uit zijn rug lopen, Hazard kapte naar binnen en plaatste de bal laag in de verre hoek. De grote sterren van Manchester United, Zlatan Ibrahimovi­c en Paul Pogba, kwamen totaal niet in het stuk voor en na de 3-0 gingen alle hoofden naar beneden. N’Golo Kanté kreeg alle tijd en ruimte om aan te leggen voor de vierde, al deed de internatio­nal van Frankrijk dat ook uitermate behendig. (VZ)

 ??  ?? President Desiré Delano Bouterse doet de aftrap van de Presidents Cup 2016.
President Desiré Delano Bouterse doet de aftrap van de Presidents Cup 2016.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname