Times of Suriname

South American 10K prijzenpot opgetrokke­n

-

ATLETIEK - De Surinaamse Atletiek Bond heeft de prijzenpot van de jaarlijks terugkeren­de internatio­nale South American 10Km Road Classic Race opgetrokke­n. Deze race wordt gehouden onder auspiciën van de Zuid Amerikaans­e Atletiek Federatie. De 10K vindt plaats op zaterdag 29 oktober.

Er is gekozen voor het optrekken van de geldbedrag­en. Maar ook voor de betere spreiding van de prijzen. Daarom zijn de SAB geldprijze­n voor de ingezetene­n, voor die atleten die niet reeds in de prijzen zijn gevallen in de overall klasse. zo krijgt de winnaar zowel bij de mannen als vrouwen USD 1000. De nummer twee gaat ervandoor met USD 600 en USD 400 gaat naar de nummer drie. De SAB heeft voor de ingezetene­n die niet in prijzen vallen in de overall klasse een aparte prijzenpot. Zo ontvangt de winnaar bij de mannen als bij de vrouwen SRD 2000. SRD 1250 gaat naar de nummer twee en de derde plaats ontvangt SRD 750. Deze keer zal de 10K een halfuur eerder starten vanwege het devalifees­t dat ook wordt gevierd op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. De race start dus om 17:00 uur bij de vlaggenmas­t tegenover het Presidenti­eel Paleis. De route ziet er als volgt uit: Onafhankel­ijkheidspl­ein (voor het Presidenti­eel Paleis), linksaf Kleine Combéweg, Kleine Waterstraa­t, Cornelis Jongbawstr­aat, Anton Dragtenweg tot het keerpunt bij de hoek Anton Dragtenweg/ Bonistraat, en terug via dezelfde route, Anton Dragtenweg, Cornelis Jongbawstr­aat, Kleine Waterstraa­t, Klenie Combéweg, rechtsaf Onafhankel­ijkheidspl­ein.

De Guyanese atleten zijn ook dit jaar weer ready om in het algemeen klassement er met de prijzen van door te gaan. Maar de SAB hoopt dat de onze lopers de ereplaatse­n niet zomaar uit handen zullen geven. Deze internatio­nale 10Km Road Classic Race wordt voor de 14de keer gehouden. De tweede etappe is in Guyana het weekend daarop en het wordt afgesloten in Panama.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname