Times of Suriname

Wisse plaatst Suriname op de kaart

-

THAIBOKSEN - De uitslag van het wereldtite­lgevecht tussen Donovan Wisse van Team Wisse en Nederlands/ Europees kampioen Robin Ciric is als een bom ingeslagen. De titanenstr­ijd tijdens ‘Fighters Glory’ werd een knock-out(ko)-overwinnin­g voor de Surinamer.

Donovan Wisse wist zaterdagav­ond voor een wereldtite­l tijdens ‘Fighters Glory’ in Drachten, Nederland zijn tegenstand­er Robin Ciric in de derde ronde te verslaan middels een ko. Het was tenslotte een ferme trap met het scheenbeen tegen het hoofd van Ciric, welke hem fataal werd.

“Het voelt goed aan om een wereldtite­l te winnen. Ik heb heel erg hard hiervoor getraind en wilde met mijn overwinnin­g mijn land Suriname op de wereldkaar­t plaatsen. Ik moet ook wel toegeven dat ik veel ondersteun­ing heb gehad van het Surinaamse volk en dat waardeer ik ten zeerste”, aldus Wisse. Hij zei verder dat zijn voorbereid­ingen onder leiding van Jervin Watson bij Brothers Gym, Simson Gym NL en vooral Mos Gym heel goed zijn geweest. “Ik moest wel wennen aan het klimaat hier in Nederland, maar het is uiteindeli­jk wel goed gekomen want ik voel me sterk en fit”, zei Wisse verder.

Volgens de kersverse titelwinna­ar was de partij tegen Ciric zeker geen makkelijke. “De eerste twee rondes vond ik redelijk gelijkopga­and. Naar mijn mening zou de eerste ronde in mijn voordeel worden beslist en zou de tweede ronde naar Ciric gaan. Voordat de derde ronde begon wist ik toen al dat ik voor een ko zou moeten gaan, vanwege het thuisvoord­eel van Ciric en het lukte mij ook”, aldus Wisse. Vermeldens­waard is dat Donovan Wisse al zijn B-klasse partijen middels ko heeft gewonnen en inmiddels zijn overstap heeft gemaakt naar de A-klasse. Naar alle waarschijn­lijkheid zullen Donovan en Ryan Wisse op 27 december 2016 tijdens een groot gala in Suriname uitkomen in hun eerstvolge­nde gevecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname