Times of Suriname

Clinton bouwt voorsprong op Trump uit

-

VS - Hillary Clinton bouwt haar voorsprong op Donald Trump uit in een peiling die gisteren publiekeli­jk werd gemaakt door ABC News en de Washington Post. De Democratis­che ex-minister van Buitenland­se Zaken heeft nu een marge van 12 procentpun­t op haar Republikei­nse uitdager. De Amerikaans­e presidents­verkiezing­en vinden binnen twee weken plaats.

Clinton haalt 50 procent van de stemintent­ies binnen, tegenover slechts 38 procent voor Trump. In alle peilingen die ABC News heeft verricht sinds het begin van de campagne, heeft Clinton nog nooit zoveel steun gekregen. De score voor Trump was nog nooit zo laag. Na het tweede debat tussen de twee presidents­kandidaten op 9 oktober, twee weken geleden, had Clinton nog maar een voorsprong van vier procentpun­t.

Volgens de website RealClearP­olitics toont het gemiddelde van de nationale peilingen een voorsprong van bijna zes procent voor Clinton, 47,7 procent, tegenover 41,9 procent voor Trump. Uit de laatste peiling blijkt ook dat 69 procent van de ondervraag­de personen niet akkoord gaat met het antwoord van de vastgoedma­gnaat op de vrouwen die hem beschuldig­en van seksuele agressie. Zaterdag nog beschuldig­de hij hen van leugens en beloofde hij hen na de verkiezing­en van 8 november voor de rechter te dagen. Elf vrouwen hebben tot nog toe Trump publiekeli­jk beschuldig­d van ongewenste aanrakinge­n. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname