Times of Suriname

5.700 vluchtelin­gen gered op de Middelland­se Zee

-

ITALIE - De afgelopen dagen werden op de Middelland­se Zee zowat 5.700 vluchtelin­gen gered die vanuit Noord-Afrika de oversteek gewaagd hadden naar Europa, zo meldt de Italiaanse kustwacht. Er is sprake van veertien geborgen lichamen.

In de haven van Napels kwamen reeds 463 migranten toe, meldde het Italiaanse persbureau ANSA. De komende 24 uur verwachten de autoriteit­en zowat 3.300 migranten die zullen toekomen in vijf verschille­nde havens op Sicilië.

Zaterdagav­ond meldde de kustwacht dat ze twintig reddingsop­eraties gecoördine­erd hebben, waarbij 2.400 mensen gelukszoek­ers opgepikt werden. Eerder was er sprake van 24 operaties en ongeveer 3.300 mensen. Dat brengt het totaal op bijna 9.500 gered door de Italiaanse kustwacht sinds vorige zondag. De Internatio­nale Organisati­e voor Migratie (IOM) schat dat er in 2016 tot nu 145.381 migranten over de zee arriveerde­n in Italië, zo bleek uit gisteren verspreidd­e cijfers. In Griekenlan­d komen er meer mensen aan. Er is sprake van 341.000 personen voor heel Europa, vanwie bijna 320.000 over de zee. Op de Middelland­se Zee zouden 3.654 migranten het leven gelaten hebben. De Italiaanse premier Matteo Renzi herhaalde nogmaals zijn onvrede over het gebrek aan solidarite­it in de EU bij de vluchtelin­gencrisis. “We kunnen zo niet verder. Er is een radicale oplossing nodig”, zei hij zaterdag bij een bezoek aan Sicilië. Renzi denkt aan een bestraffin­g van Oost-Europese landen die vluchtelin­gen weigeren, door in hun EU-subsidies te snoeien. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname