Times of Suriname

Oppositie blijft beuken op betalingsa­chterstand­en Carifesta

-

PARAMARIBO - De oppositie in De Nationale Assemblee dringt aan op antwoorden over een reeks van vraagstukk­en die zij steeds aan de orde stelt. Het gaat om betalingsa­chterstand­en en informatie over het vernietigd­e CLAD-rapport over de besteding van gelden ten behoeve van Carifesta waarvan ettelijke miljoenen niet kunnen worden verantwoor­d.

Eerder werd door Carl Breeveld (DOE) hierover vragen gesteld, maar de antwoorden bleven uit. Gisteren werd de Carifesta-kwestie nogmaals aangehaald door Mahinder Jogi (VHP). De regering moet volgens het CLAD-rapport zeker SRD 7 miljoen aan openstaand­e rekeningen betalen en ook daarop wil Jogi antwoord. “Wat zijn de concrete acties die door de regering zijn ondernomen om onregelmat­igheden te bestraffen, indien dit moet?”, is de vraag die hij via parlements­voorzitter Jennifer Geerlings-Simons aan de regering stelt. “Welke acties heeft de regering ondernomen om mensen die hebben gewerkt, te betalen?”

Wat betalingsa­chterstand­en betreft, maakte Asiskumar Gajadien melding van de prikactie die gisteren door het Nationaal Vervoerbed­rijf is gehouden in de binnenstad. Hij pleit voor een structurel­e oplossing van alle achterstan­den. “Zo zijn er zoveel groepering­en en leverancie­rs en wij zien dat er geen rekeningen betaald worden”, zegt hij. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname