Times of Suriname

Minister Dodson op uitnodigin­g UNEP in Trinidad

-

PARAMARIBO - De jaarlijkse conferenti­e van de Caribbean Water and Waste Water Associatio­n (CWWA) werd maandag in Trinidad georganise­erd. Dit staat in het persberich­t van de afdeling Voorlichti­ng van het Ministerie van Natuurlijk­e Hulpbronne­n. Het persberich­t geeft aan dat Minister Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n heel ambitieus heeft aangekondi­gd een geïntegree­rd systeem voor watermanag­ement te ontwikkele­n per 2020.

Er staat dat de minister in zijn presentati­e heeft aangegeven dat het Ministerie van NH reeds een stappenpla­n heeft ontwikkeld om te komen tot een geïntegree­rd systeem voor watermanag­ement. Het persberich­t geeft aan dat het hierbij gaat om het vergroten van de bewustword­ing in Suriname over water en de crosssecto­rale aanpak die nodig is. Daarnaast het aanbieden van wetgeving aan De Nationale Assemblee voor het verkrijgen van financieri­ng bij het opzetten van regulering­sorganen en het opbouwen van lokale kennis over water en watermanag­ement door middel van regionale partnersch­appen. Verder staat vermeld dat de minister heeft aangegeven, dat Suriname bezig is zijn wetgeving uit te breiden en te vernieuwen, vanuit het uitgangspu­nt dat water een belangrijk­e natuurlijk­e hulpbron is in de toekomst van Suriname. “We moeten nu ook stapsgewij­s de nodige regelgevin­g, coördinati­e en monitoring in orde maken”, aldus de minister.

Volgens het bericht is de minister van NH op uitnodigin­g van de United Nations Environmen­tal Programme (UNEP) in Trinidad om met collega’s van gedachten te wisselen over een gecoördine­erde aanpak van water en waterafval. Er wordt verder vermeld dat er uit verschille­nde presentati­es van andere Caribische sprekers naar voren is gekomen dat vele landen problemen hebben met distributi­e van drinkwater aan huishouden­s en de gevolgen van klimaatsve­randering, zoals de aanhoudend­e droogte waardoor waterreser­voirs uitdrogen. Suriname en Guyana beschikken in tegenstell­ing tot de andere landen over voldoende waterbronn­en. MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname