Times of Suriname

Minister Ploumen houdt hoop op CETA

-

DEN HAAG - Minister Lilianne Ploumen (Buitenland­se Handel) houdt hoop dat het vrijhandel­sverdrag tussen de Europese Unie en Canada alsnog zal worden onderteken­d. Dat bleek gisteren tijdens het vragenuurt­je in de Tweede Kamer.

“Ik hoor net dat het niet zou lukken om het verdrag met Canada te sluiten. Die conclusie trek ik helemaal niet”, zei de minister in reactie op vragen van de SP. Ploumen is voorstande­r van het verdrag waarvan volgens haar vooral het midden-en kleinbedri­jf zou profiteren. Ook een meerderhei­d in de Kamer steunt het vrijhandel­sverdrag.

Dat akkoord zou deze week worden onderteken­d tijdens een top van de EU en Canada, maar is op het laatste moment op bezwaren gestuit van Franstalig België. Dinsdag wordt er opnieuw over gesproken tussen de Franstalig­e Belgen en de centrale regering van België. “Zij zijn nu echt aan zet.” (De Telegraaf/ foto: images0. tcdn.nl)

 ??  ?? Minister Lilianne Ploumen hoop dat het vrijhandel­sverdrag tussen de Europese Unie en Canada alsnog onderteken­d zal worden.
Minister Lilianne Ploumen hoop dat het vrijhandel­sverdrag tussen de Europese Unie en Canada alsnog onderteken­d zal worden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname