Times of Suriname

De Boer denkt niet aan ontslag

-

VOETBAL - Frank de Boer verloor zes van de twaalf wedstrijde­n bij Internazio­nale en staat onder grote druk. In de wandelgang­en gonst het van de geruchten en het duel met Torino van komende woensdag zou zelfs cruciaal zijn voor de toekomst van de oudverdedi­ger. De Boer wenst er echter niet te veel aandacht aan te schenken.

“Het gaat hier altijd over en ik word er een beetje moe van om over dit soort dingen te praten”, zei de voormalige coach van Ajax op de persconfer­entie. “Ik heb hier geen behoefte aan, want de spelers en het team zijn het enige wat voor mij telt. Het gaat er mij enkel om dat we deze situatie om moeten draaien, want momenteel is het erg lastig voor mij en Internazio­nale. We moeten allemaal bij elkaar blijven en als we allemaal hard blijven werken, is het slechts een kwestie van tijd voordat we het omdraaien”, aldus De Boer.

“Ik weet dat het moeilijk is omdat er in de voetballer­ij nooit veel tijd is, maar dat is hoe het is. Ik blijf mij gewoon focussen op Torino, dat is het enige wat ik kan doen. We zijn een project begonnen waarvan we wisten dat het niet makkelijk zou worden. Internazio­nale heeft de laatste vijf jaar niets gewonnen en daar zijn redenen voor. We moeten zaken veranderen. De Suning-eigenaren weten dat en accepteren dat ook. Ze doen wat goed is voor Internazio­nale en dat is belangrijk voor mij. Ik voel hun vertrouwen. We hebben allemaal vertrouwen in het project”, aldus De Boer, die denkt nog altijd de steun van de groep te hebben.

“De eerste helft tegen Atalanta was de slechtste helft sinds ik hier ben. Ik was boos op de spelers omdat ik hen niet herkende. We speelden na rust beter en de spelers hadden aan de bal meer vertrouwen. Na de goal was Internazio­nale de enige ploeg die probeerde te winnen. De kleedkamer staat honderd procent achter mij. Ik heb veel vertrouwen in de selectie, maar we weten dat het beter moet dan in de voorgaande wedstrijde­n. Ik heb er vertrouwen in, want eigenlijk hebben we nog maar één slechte wedstrijd gespeeld. Over een ontslag wil ik niet nadenken. Een andere trainer zou de huidige problemen ook niet zo snel oplossen”, besluit De Boer.

(VZ)

 ??  ?? Frank de Boer staat flink onder druk bij Internazio­nale en hoopt dat hij binnenkort het tij kan keren. (Foto: Voetbalzon­e)
Frank de Boer staat flink onder druk bij Internazio­nale en hoopt dat hij binnenkort het tij kan keren. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname