Times of Suriname

Huntelaar mogelijk terug naar Ajax

-

VOETBAL - Klaas-Jan Huntelaar beleeft niet het beste seizoen in zijn verblijf bij Schalke 04. BILD vroeg zich gisteren openlijk af of de 33-jarige aanvaller inmiddels aan zijn Abschiedst­ournee is begonnen. Ondanks de afwezighei­d van de geblesseer­de Breel Embolo startte Huntelaar afgelopen weekeinde voor de tweede keer op de bank.

Huntelaar wordt gezien als de derde aanvaller in de plannen van Markus Weinzierl. De Duitse krant wijst erop dat de Nederlande­r zich in een comfortabe­le situatie bevindt. Dankzij een clausule wordt het aflopende contract automatisc­h met een jaar verlengd, zolang hij dit seizoen maar minimaal de helft van de officiële duels van Schalke in actie komt.

Na de zware blessure van Embolo ligt het voor de hand dat Huntelaar een dergelijk aantal gaat halen. Daarmee zou hij zich wederom van een jaarsalari­s van zeven miljoen euro verzekeren. BILD voorziet echter een ander scenario. “De meest waarschijn­lijke oplossing is dat Huntelaar naar Ajax terugkeert: contracton­tbinding en terugkeer naar Ajax. Dan bespaart Schalke zich toch nog wat.” De krant sluit echter niet uit dat de Nederlande­r in de winter wordt getransfer­eerd: die Königsblau­en zouden een dergelijke oplossing niet bij voorbaat uitsluiten. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname