Times of Suriname

PSG weigerde schuld van Neymar te betalen

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in was afgelopen zomer in principe bereid om Neymar van Barcelona over te nemen. De Franse topclub heeft echter ook zo zijn principes en grenzen, zo verzekerde L’Equipe gisteren. PSG was namelijk niet bereid om ook een belastings­chuld van 45 miljoen euro van Neymar voor zijn rekening te nemen.

PSG werd enkele jaren geleden gestraft voor het niet zo nauw nemen van de regelgevin­g van de Financial Fair Play (FFP). Het voldoen van een fikse belastings­chuld stuitte mede daarom op bezwaar binnen de Parijse club zelf, evenals het astronomis­che jaarsalari­s van 25 miljoen euro. Volgens de Franse sportkrant was PSG wel bereid om aan de transfercl­ausule van 190 miljoen euro in het vorige contract van Neymar te voldoen.

Het is niet onwaarschi­jnlijk dat PSG volgend jaar zomer weer een poging gaat wagen. De transfercl­ausule in het nieuwe contract van Neymar met Barcelona, tot medio 2021, bedraagt ‘slechts’ tien miljoen euro meer. Neymar, 24 jaar, speelt sinds 2013 voor Barcelona, dat hem destijds overnam van Santos. Sindsdien is hij uitgegroei­d tot een belangrijk­e speler die onder meer twee keer de landstitel en eenmaal de Champions League won. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname