Times of Suriname

Arsenal heeft de beste titelkanse­n

-

VOETBAL - Volgens Arsène Wenger heeft Arsenal ‘de beste kansen’ op de titel sinds het team in 2004 voor het laatst kampioen werd.

Dat zegt de manager van de club uit de Premier League tegen de BBC. Arsenal bezet momenteel de tweede plaats in de Premier League. Het team heeft evenveel punten als koploper Manchester City en de nummer drie Liverpool. “Op dit moment bevinden we ons in een veel betere positie om te vechten om het kampioensc­hap dan vijf à zes jaar geleden”, vertelt Wenger. “Het team heeft de inzet, saamhorigh­eid, hunkering en een goede kans om voor de titel te strijden.”

De Fransman denkt dat Arsenal in de volgende 29 wedstrijde­n voldoende kan hebben aan 62 punten om kampioen te worden. “Na negen duels hebben we twintig punten. Dat betekent dat de titelstrij­d beslist wordt tussen de 82 en 86 punten”, vervolgt hij. Wenger, die afgelopen zaterdag bij het competitie­duel met Middlesbro­ugh (0-0) zijn 67e verjaardag vierde, is bezig aan zijn twintigste seizoen bij Arsenal. Behalve in 2004 leidde hij Arsenal ook in 1998 en 2002 naar het kampioensc­hap.

Tevens wonnen de Londenaren onder zijn hoede zes keer de FA Cup en haalden ze in 2006 de finale van de Champions League, waarin FC Barcelona te sterk was.

(NS)

 ??  ?? Volgens trainer Arsène Wenger van Arsenal maakt zijn team de beste kansen om de titel dit seizoen te winnen. (Foto: Nusport)
Volgens trainer Arsène Wenger van Arsenal maakt zijn team de beste kansen om de titel dit seizoen te winnen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname