Times of Suriname

Scolari verlengt contract bij Chinese kampioen

-

VOETBAL - Luiz Felipe Scolari blijft langer in China. De Braziliaan­se trainer verlengde gisteren zijn contract met een jaar bij Guangzhou Evergrande. De topclub beloonde de 67-jarige Scolari daarmee voor het prolongere­n van de landstitel.

Het kapitaalkr­achtige Guangzhou Evergrande werd afgelopen weekeinde voor de zesde keer op rij kampioen van China. “De uitdaging om te blijven winnen, wordt steeds groter”, zei Scolari, die als bondscoach van Brazilië zijn land in 2002 naar de wereldtite­l leidde.

“De kwaliteit van de Chinese competitie neemt toe. Ik zie vier, vijf ploegen die de komende jaren de titel kunnen pakken.”

Scolari ging vorig jaar aan de slag bij Guangzhou Evergrande. Hij werd met de Chinese club direct kampioen en won ook de Aziatische versie van de Champions League. De Braziliaan haalde begin dit jaar de Colombiaan­se spits Jackson Martinez voor een recordbedr­ag van 42 miljoen euro naar China. Guangzhou Evergrande neemt in december deel aan het WK voor clubs in Japan, waaraan ook onder meer Real Madrid en het Colombiaan­se Atletico Nacional meedoen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname