Times of Suriname

Liverpool verder in League Cup

- Vincent Janssen (r) van Tottenham Hotspur wordt getackeld door Ragnar Klavan van Liverpool. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Liverpool is doorgebeke­rd naar de kwartfinal­es van de League Cup door Tottenham Hotspur te verslaan. De teams hechtten weinig waarde aan het duel. Trainer Jurgen Klopp liet Liverpool met een compleet gewijzigd elftal opdraven ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen West Bromwich Albion in de Premier League (2-1 winst). Dat bleek voordelig uit te pakken voor Georginio Wijnaldum. De Nederlands­e middenveld­er stond in de basis.

Bij Tottenham was plek voor twee Nederlande­rs in de basis. Michel Vorm mocht zich weer eens laten zien onder de lat, terwijl Vincent Janssen als enige spits opdraafde tegen Liverpool. Zij hadden in de beginfase moeite zich te manifester­en. Dat bleek wel uit het wedstrijdv­erloop. Liverpool, dat al vier thuiswedst­rijden op rij ongeslagen is, nam al in de negende minuut de voorsprong. Hij strafte slordig balverlies van Georges N’Koudou af. Sturridge verdubbeld­e na de rust de score voor Liverpool. De aanvaller werd door Wijnaldum op pad gestuurd en was Vorm te slim af. Daarmee leek de buit binnen, maar veertien minuten voor tijd bracht Janssen de spanning terug. De Nederlande­r maakte uit een penalty de aansluitin­gstreffer voor Tottenham Hotspur. Daardoor was er nog hoop op een gelijkmake­r. Die kwam er echter niet. Liverpool behield de voorsprong en bij het einde van de wedstrijd stonden alle drie Nederlande­rs nog op het veld. (Goal)