Times of Suriname

Randstad geeft geen krimp

-

AMSTERDAM - De omzet van Randstad is in het derde kwartaal met autonoom 4,2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee versnelt het uitzendcon­cern: in het tweede kwartaal bedroeg de groei nog 3%. De overnames van Obiettivo Lavoro in Italië, Careo in Japan en het Duitse twago meegereken­d komt de omzetgroei uit op 7%, maakte het Diemense bedrijf vanochtend bekend. Zowel in Europa, als in Noord-Amerika als in de andere landen waar Randstad actief is nam de omzet toe.

Aan de overkant van de Atlantisch­e Oceaan blijft het evenwel kwakkelen voor de uitzender: na een kwartaal met nulgroei komt het bedrijf uit op +1%, toch minder dan sommige analisten verwacht hadden. Die groei komt bijna helemaal uit Canada, in de VS blijft Randstad steken op 0%. In het Verenigd Koninkrijk, waar 4% van de omzet vandaan komt, nam de omzet in het eerste volle kwartaal na de Brexit met 1% toe. In Nederland groeide de uitzender met 2%.

Volgens ceo Jacques van den Broek wijzen ook de cijfers

Randstad hoopt deze week de overname van vacaturesi­te Monster te kunnen doorzetten, en heeft ook groen licht van de autoriteit­en gekregen voor het kopen van Ausy. De aandeelhou­ders van dat Franse bedrijf kunnen binnenkort een officieel bod verwachten, schrijft Randstad. Het aandeel schoot na opening ruim 3% omhoog naar €47,15. (De Telegraaf.nl/foto: Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname