Times of Suriname

Exclusieve hypercar

-

Heb je het altijd al vervelend gevonden dat je met je McLaren P1 GTR niet van het circuit af mocht? Het Britse bedrijf Lazante Motorsport heeft inmiddels al een aantal McLarens P1 GTR aangepast om op de openbare weg te mogen.

De normaal gesproken strikt voor het circuit bedoelde P1 GTR is gebouwd in een gelimiteer­de oplage van 45 exemplaren. Een aantal daarvan is na goedkeurin­g van McLaren - door Lazante Motorsport onderhande­n genomen om aan de Britse reglemente­n voor straatauto’s te voldoen. Dit exemplaar is één daarvan en staat ook op Brits kenteken.

Om de auto straatlega­al te maken, zette Lazante Motorsport de auto op andere wielen en haalde zelfs een aantal zaken weg die op alleen voor op een circuit nodig zijn. Daardoor is de auto zelfs nog zo’n 60 kilo lichter dan de circuitver­sie. Met de 1.002 pk sterke hybride aandrijfli­jn gaat de auto nog iets sneller naar de 100 km/h dan de 2,8 seconden die de reguliere P1 ervoor nodig heeft. De auto heeft er zo’n 2,5 seconden voor nodig.

(NU.nl/foto: Canepa)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname