Times of Suriname

Criminelen overvallen ‘Never sleep’

-

PARAMARIBO - Vier criminelen die gemaskerd waren, hebben gisterocht­end rond drie uur een overval gepleegd in winkel ‘Never sleep’ op de hoek van de Wilhelmina­straat en de Hofstede Crulllaan in Paramaribo. Ze maakten daarbij ongeveer SRD 500 buit.

Een man vertelt aan de krant dat de winkel normaal in de ochtendure­n open is. Gisterocht­end was de exploitant van de winkel moe en zij maakte de winkeldeur dicht. De man vertelt dat zijn bejaarde moeder in de bovenverdi­eping van het pand woont, terwijl een nichtje en haar dochter, die de winkel runnen, in de benedenver­dieping wonen.

Hij kreeg gisterocht­end een telefoontj­e van de dochter van het nichtje die huilend vertelde dat er dieven in het huis waren. De criminelen hadden de voorgevel tussen de voordeur en een raam opengebrok­en en waren het pand binnengedr­ongen. Dit was nog niet opgemerkt door de bewoners.

Toen de daders in de zaak waren, merkten ze het ijzerwerk rondom de kassa op. Er zaten drie sloten daaraan. Ze maakten twee sloten kapot en waren bezig met het derde slot. De daders trapten tegen het ijzerwerk waardoor de bejaarde dat ook hoorde en begon te gillen. Het nichtje en haar dochter hoorden het gerommel aan het ijzerwerk ook en merkten de daders op. Ze belden meteen met de zoon van de bejaarde die ook zijn zonen en de politie alarmeerde.

De man zegt dat ondanks de zware beveiligin­g in het pand, de daders toch een roofoverva­l hebben gepleegd. Het nichtje dat exploitant is van de winkel gooide een emmer met geld naar de daders zodat de mannen, die bezig waren het ijzerwerk te forceren, daarmee zouden vertrekken. Ze hield hen voor geen geld meer te hebben. Toen de man en zijn zonen op de locatie aankwamen, waren de vogels al gevlogen. De politie was ook snel ter plaatse.

Het vermoeden bestaat dat de rovers zich hebben verplaatst in een witte wagen die door verschille­nde personen in de omgeving is opgemerkt. De man zegt dat hij de voorgevel heeft dichtgetim­merd, zodat hij niet meer openstaat. Hij geeft aan dat eerder ook dieven in het pand zijn geweest. Een keer had de exploitant van de winkel een rover in haar kamer betrapt. De daders die gisterocht­end de overval hebben gepleegd, hadden verschille­nde breekwerkt­uigen zoals een koevoet en messen bij zich. Het gaat volgens het nichtje en haar dochter om forsgebouw­de rovers.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname