Times of Suriname

Nog geen boetebetal­ing met pinpas bij VHT

-

PARAMARIBO - Bij het Verkeersha­ndhavingst­eam (VHT) van het Korps Politie Suriname is er nog geen boete betaald met een pinpas. Politie-inspecteur Lloyd Tolud, hoofd van het VHT, zegt dat vorige week de ingebruikn­ame van het POS (Point of Sale)-apparaat voor het betalen van een boete met een pinpas heeft plaatsgevo­nden.

Hij denkt dat de mensen nog geen gebruik hebben gemaakt van dit apparaat, omdat deze mogelijkhe­id nog nieuw is in Suriname waardoor de mensen nog eraan moeten wennen. Volgens hem kan het ook eraan liggen dat de salarissen nog niet zijn gestort. Hij verwacht dat de mensen na het ontvangen van hun salaris wel van deze mogelijkhe­id gebruik zullen maken. De manschappe­n van inspecteur Tolud gaan bij verkeersco­ntroles met het POSapparaa­t de straat op. Indien iemand is bekeurd voor een verkeersov­ertreding, wordt de persoon deze mogelijkhe­id van het betalen van de boete met een pinpas ook voorgehoud­en. “Er wordt nu een pilot gedraaid. We bekijken hoe het in de toekomst zal werken.” Het Ministerie van Justitie en Politie en het Openbaar Ministerie zijn met de ingebruikn­ame van het POS-apparaat overgegaan op de internatio­nale standaarde­n voor het elektronis­ch innen van boetegelde­n.

De politie meldde eerder dat deze toevoeging aan de mogelijkhe­den voor het betalen van boetegeld komt doordat er vele klachten binnenkwam­en van overtreder­s die van het kastje naar de muur werden gestuurd om hun boete te voldoen. Uit wrevel betalen zij de boete dan niet en worden geconfront­eerd met een vonnis, dat hen veroordeel­t tot eventuele hechtenis indien zij niet terstond de boete betalen. Ook de afdeling Parketwach­t, belast met het incasso van boetegelde­n en de afdeling Automatisc­he Nummerplat­en Registrati­e Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname hebben een POS-apparaat gekregen. ANRS houdt zich bezig met het registrere­n van kentekens van voertuigen waarvan de bestuurder­s de boete van hun eerder begane overtredin­g niet hebben betaald. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname