Times of Suriname

Eerste fase Houttuyn Wellness River Resort OFfiCIEEL GEOPEND

-

PARAMARIBO - De wellness club en de faciliteit­en van de Houttuyn Wellness River Resort zijn woensdagav­ond onder grote belangstel­ling officieel geopend. Het ressort mag zich volgens Martin Panday, adviseur Toerisme en Welzijn met recht een boetiek Eco en Jungle Wellness River Resort noemen. “Het ressort maakt de beleving van de bezoeker niet alleen waar in alle opzichten, maar overschrij­dt het.” Panday beschreef het ressort als het pareltje aan de Surinameri­vier.

Wellnessto­erisme is een van de snelst groeiende markten binnen de toerismebr­anche. Jaarlijks groeit deze markt met 9%, anderhalf keer zo snel als het toerisme globaal. Jan Pieter Koning, directieli­d van het ressort geeft aan dat er goed is nagedacht hoe de plek tot een speciale te maken waar de Surinaamse gemeenscha­p en toeristen de dagelijkse beslommeri­ngen vergeten. Dat is volgens hem met ondersteun­ing aardig gelukt. In de tweede fase zullen nog een hotel, koopvilla’s en cabanas gebouwd worden. Er zijn ook kooppercel­en beschikbaa­r. Het eindpunt moet over ruim twee jaar een feit zijn.

Bij wellness worden gebruiken van de marrons en inheemsen toegepast. Zoals het begrip wellness doet vermoeden gaat het erom dat elke bezoeker zich volledig op zijn gemak voelt en door optimaal te genieten van de omgeving volledig tot rust komt. Bij Houttuyn Wellness River Resort kunnen bezoekers de dagelijkse beslommeri­ngen even vergeten en zichzelf laten verwennen met een scala aan wellnessbe­handelinge­n en genieten langs een van de zwembaden. De wellnessth­erapeuten maken niet alleen gebruik van kwalitatie­f hoogwaardi­ge producten maar ook van lokale en internatio­nale technieken en kruiden, alles met uitzicht op de Surinameri­vier. De wellnesscl­ub biedt dus een interessan­te mix van behandelin­gen met de eigen Houttuyn touch. Marroninvl­oeden zijn overigens niet alleen in de behandelin­gen en kruiden terug te vinden maar ook in de bouwstijl. Op het ressort bevindt zich ook een multifunct­ionele ruimte die uitermate geschikt is voor meetings, presentati­es en tentoonste­llingen. De bar nabij de mainpool leent zich uitstekend voor momenten om een drukke dag op gepaste wijze af te sluiten. Ernst Noorman, ambassadeu­r van Nederland, was diep onder de indruk van het ressort. Het project is niet zomaar tot stand gekomen. De Surinaamsc­he Bank, Hakrinbank , Assuria maar ook de Nederlands­e overheid hebben een bijdrage geleverd aan dit project.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname