Times of Suriname

Lampard tipt Manchester City voor kampioensc­hap

-

VOETBAL - Frank Lampard draagt tegenwoord­ig het shirt van New York City FC, maar speelde in zijn tijd in Engeland onder meer voor Chelsea en Manchester City. De middenveld­er verwacht dat de titelstrij­d dit seizoen in de Premier League gaat tussen zijn twee voormalige werkgevers, met City als grootste kanshebber.

Onder leiding van de nieuwe manager Josep Guardiola schoot Manchester City uit de startblokk­en met tien gewonnen wedstrijde­n op rij in alle competitie­s. Maar inmiddels zit er zand in de motor, de afgelopen zes duels leverde geen zege op. Ondanks de tegenvalle­nde serie verwacht Lampard dat the Citizens dit seizoen kampioen worden. “Ze hebben afgelopen zomer het beste ingekocht, vooral John Stones is een goede aankoop. Met Sergio Agüero hebben ze de beste doelpunten­maker van de competitie.” De strijd om de Engelse landstitel is hevig, met meerdere clubs die hetzelfde doel hebben. Lampard denkt dat Manchester City de meeste concurrent­ie gaat krijgen van Chelsea. Na een slecht seizoen, waarin the Blues genoegen moesten nemen met de tiende plaats. Met Antonio Conte aan het roer verwacht Lampard betere tijden. “Ik wacht tot het Conte-tijdperk daadwerkel­ijk aanvangt. Het deed me goed om te horen dat hij was aangesteld. Ik heb al goede dingen gezien. Ik weet niet zeker of ze dit jaar kampioen worden, maar ze kunnen terugkeren in de Champions League en dat zou al heel positief zijn.” (VZ)

 ??  ?? Frank de Boer kan tijdelijk weer opgelucht ademhalen bij Internazio­nale, omdat zijn team woensdag wist te winnen van Torino. (Foto: Xinhua)
Frank de Boer kan tijdelijk weer opgelucht ademhalen bij Internazio­nale, omdat zijn team woensdag wist te winnen van Torino. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname