Times of Suriname

Jeugddamme­rs informeren minister Abdoelgafo­er over WK

-

DAMMEN - De jeugddamme­rs Santosh en Arwin Bhagwandas hebben samen met vertegenwo­ordigers van de Surinaamse Dambond een bezoek gebracht aan minister Faizel Abdoelgafo­er van Sport- en Jeugdzaken. Het bezoek had een informeren­d karakter, daar de sporters de minister een beeld wilden geven over de wedstrijde­n en inspanning­en. Quincy Ngawikromo, die het bezoek niet kon bijwonen, werd vertegenwo­ordigd door de dammers die zullen deelnemen aan het Jeugd Wereldkamp­ioenschap Dammen in Turkije dat tussen 30 oktober tot en met 5 november gehouden zal worden. Voorzitter Frank Lo Kim Lin en ondervoorz­itter John Hasrat van de Surinaamse Dambond hebben aangegeven dat een kweekvijve­r nodig is binnen deze tak van sport. Als voorbeeld hebben zij de Kon Na Wan centra aangehaald, waar jongeren in de middaguren bijeenkome­n voor sporten jeugdactiv­iteiten.

Volgens minister Abdoelgafo­er is het belangrijk om aandacht te besteden aan alle takken van sport en vooral de damsport. Doordat dammen een denksport is, kan dat vele voordelen hebben voor de jeugd. De minister vindt ook dat de meisjes op de voorgrond moeten worden geplaatst. “Wij moeten onze jeugd opvoeden met sport, zodat wij gevormde burgers hebben met discipline en goede gezondheid”, benadrukt Abdoelgafo­er.

Arwin Bhagwandas is vanaf 2011 actief in het dammen en heeft deelgenome­n aan een aantal competitie­s. Santosh, de broer van Arwin, is al zes jaar actief bezig met dammen. Elke dag besteedt hij minstens twee uren daaraan. Hij is van mening dat dammen in Suriname niet voldoende wordt belicht. Zowel Arwin als Santosh heeft beloofd zich in te zetten om met medailles naar Suriname terug te keren. Aan het eind van het gesprek mochten de jeugddamme­rs een enveloppe met inhoud in ontvangst nemen van de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname