Times of Suriname

Kerber en Cibulkova naar halve finales WTA Finals

-

TENNIS - Angelique Kerber en Dominika Cibulkova hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals. Cibulkova klopte Simona Halep (6-3 en 7-6) en zag vervolgens Kerber van Madison Keys winnen (6-3 en 6-3). Daardoor mag ook de Slowaakse verder in Singapore.

Kerber wist al voor haar partij tegen Keys dat ze verder mocht op het lucratieve eindejaars­toernooi in Azië. Doordat Cibulkova de eerste set van Halep won, was de Duitse nummer één van de wereld zeker van een plaats bij de beste twee in de rode groep.

Kerber speelde zonder druk tegen de Amerikaans­e, die wist dat ze een set moest winnen om naar de halve eindstrijd te mogen in Singapore. Daar slaagde Keys echter niet in, waardoor Cibulkova na enkele uren erin slaagde zich te plaatsen voor de volgende ronde.

De Slowaakse was het toernooi in Singapore met twee nederlagen begonnen en wist dat ze alleen kans op een plek in de halve finales zou hebben, als ze Halep in twee sets zou verslaan.

Cibulkova begon dan ook uitstekend aan de partij en liep in rap tempo uit naar een voorsprong van 3-0 in de eerste set. Halep kon daarna aanhaken, maar kon niet voorkomen dat Cibulkova de eerste set naar zich toe trok. In de tweede set was de partij beter in balans. Beide vrouwen plaatsten een paar breaks, maar konden geen beslissend gat slaan. In de tiebreak was Cibulkova net iets sterker (7-5), waardoor Halep uit het toernooi ligt. In de witte groep is Svetlana Kuznetsova al verzekerd van een plaats in de halve finales. Bij de WTA Finals nemen de acht beste speelsters van het jaar het tegen elkaar op. Serena Williams ontbreekt in Singapore. De Amerikaans­e heeft zich vanwege een schouderbl­essure teruggetro­kken.

De tennisster­s verdelen in Singapore een prijzenpot van zeven miljoen dollar. De finale wordt zondag gespeeld.