Times of Suriname

Peace Poster Contest succesvol

-

NICKERIE - Lions Club Nieuw-Nickerie heeft zaterdag een tekenwedst­rijd gehouden. Dit is in het kader van het jaarlijks terugkeren­d project dat wordt geïnitieer­d door Lions Club Internatio­nal. Dit project wordt landelijk en wereldwijd gehouden in oktober. Lions Club Internatio­nal is de grootste serviceclu­b in de wereld met 1,4 miljoen leden in meer dan 46.000 clubs in 208 landen. Jaarlijks wordt door Lions Club Internatio­nal over de hele wereld een Peace Poster Contest gehouden. Suriname doet elk jaar mee aan dit contest. Van de 19 basisschol­en in Nickerie hebben 33 leerlingen meegedaan aan het contest. Dit contest is bedoeld voor kinderen die geboren zijn tussen 16 november 2003 en 15 november 2005.

Shaquille Sewtahal van OS 3 Nickerie heeft de eerste prijs behaald, Gabriel Moekamat van OS Delhi de tweede en Winai Soekhlall van de Laigsingsc­hool heeft de derde prijs behaald. Met als thema ‘A celebratio­n of Peace’, moesten zij middels een tekening vrede in de wereld tot uitdrukkin­g brengen. Dit contest werd gehouden op de kweekschoo­l. Alle leerlingen hebben hun best gedaan. Er was een jury die de tekeningen beoordeeld­en en de drie beste moesten bepalen. Arif Laismohamm­ed, president van de Lions Club Nieuw-Nickerie geeft aan dat ondanks de matige opkomst het project succesvol is geworden.

De winnaar van dit wereldcont­est wordt beloond met 5000 Amerikaans­e dollars plus een ticket naar New York met de ouders. Verder zijn er 23 troostprij­zen van elk 500 Amerikaans­e dollars. AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname