Times of Suriname

Ronaldo wederom belangrijk voor Real Madrid

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zaterdag een relatief eenvoudige overwinnin­g geboekt. Het team van Zinédine Zidane was met 1-4 te sterk voor Deportivo Alavés, dat enkele minuten voor tijd nog tegen een 1-2 achterstan­d aankeek. Cristiano Ronaldo was goed voor een hattrick, nummer 38 in het tenue van los Merengues, maar miste ook een strafschop. Door de zege gaat Real Madrid met 24 punten aan kop, na tien speeldagen.

In de eerste helft met vrij weinig kansen waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Alavés liet een goede indruk achter: de Basken stonden achterin goed en zorgden zo nu en dan via Theo Hernández voor gevaar. Het scorebord in het Estadio de Mendizorro­za kwam na zeven minuten al in beweging. Na voorbereid­end werk van Theo kon Deyverson het leer op zijn gemak snoeihard achter Keylor Navas schieten: 1-0.

Real Madrid, dat Pepe na ruim twintig minuten geblesseer­d zag afhaken, slaagde er echter in om nog voor rust voor de ommekeer te zorgen. Alavés mocht slechts tien minuten van de voordelige marge genieten. Na een vrije trap maakte Deyverson hands binnen het strafschop­gebied en schoot Ronaldo vanaf elf meter de 1-1 tegen de touwen. De Portugees nam ook de 1-2 voor zijn rekening. Keeper Francesco Pacheco had geen antwoord op het harde schot van Ronaldo in de 34e minuut.

In de tweede helft daalde de intensitei­t van de krachtmeti­ng. Real leek in eerste instantie genoegen te nemen met de tussenstan­d, terwijl Alavés niet bij machte was om zich terug in de wedstrijd te spelen. Elf minuten voor tijd liet Ronaldo een goede kans op de 1-3 liggen. Na een corner van Toni Kroos ging hij naar de grond en de arbiter wees naar de stip. Pacheco keerde de elfmetertr­ap van de Portugees echter op geweldige wijze. Luttele minuten later maakte Álvaro Morata er alsnog 1-3 van: na voorbereid­end werk van Marcelo wipte de voor Karim Benzema ingevallen spits de bal over Pacheco. Het was Ronaldo die de eindstand in Vitoria bepaalde. Na een heerlijke wisselwerk­ing met Marcelo schoot hij de bal voor de derde keer in het vijandelij­ke doel: 1-4. (VZ)

??  ?? Cristiano Ronaldo probeert langs twee verdediger­s te gaan. (Foto: Nusport)
Cristiano Ronaldo probeert langs twee verdediger­s te gaan. (Foto: Nusport)