Times of Suriname

Leger des Heils hoopt op ondersteun­ing jaarlijkse kerstpotte­nactie

-

PARAMARIBO - Het Leger des Heils (LdH) doet dit jaar weer mee met de jaarlijkse kerstpotte­nactie, zegt Vilice Thomas, majoor van het LdH aan de krant. Hij geeft aan dat op 5 november wordt gestart met de kerstpotte­nactie in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De majoor spreekt de hoop uit dat ondanks de precaire situatie waarin het land nu verkeert, de gemeenscha­p toch een helpende hand zal reiken naar de mensen in nood, omdat deze mensen het nu nog moeilijker hebben.

De majoor geeft aan dat er vorig jaar een bedrag van tussen de SRD 150.000 en SRD 175.000 is opgehaald. Hij zegt dat het LdH dit jaar hoopt op een bedrag van SRD 300.000, gezien het feit dat de samenlevin­g op dit moment in moeilijke tijden zit en de ondersteun­ing nodig heeft. Volgens Thomas moet de samenlevin­g vooral in deze moeilijke tijden samen sterk staan. “De gemeenscha­p moet elkaar ondersteun­en en meer liefde voor elkaar hebben”, aldus Thomas. Hij zegt verder dat de samenlevin­g in deze moeilijke tijden aan activiteit­en moet doen, waarbij er minder wordt uitgegeven, zoals het planten van eigen gewassen. “Ik geloof zonder enige twijfel dat er betere tijden zullen komen”, aldus Vilice.

Volgens de majoor staat het LdH elk jaar weer open voor de gemeenscha­p. Hij zegt dat hij begrijpt dat er op dit moment een crisis heerst en dat meer mensen zich zullen opgeven voor kerstpakke­tten. “De nodige ondersteun­ing van de gemeenscha­p is elk jaar er weer, en wat wij ontvangen van de donateurs geven wij weer aan de samenlevin­g terug”, aldus Vilice. Vilice geeft verder aan dat het LdH in 1924 is gestart met de kerstpotte­nactie. Hij zegt dat het LdH over de gehele wereld mensen helpt, die het niet zo breed hebben. “Er mag vrijwillig goederen gedoneerd worden”, aldus Vilice. MV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname