Times of Suriname

Personeel RGD uitbetaald

-

PARAMARIBO - Het personeel van de Stichting Regionale Gezondheid­sdienst (RGD) is uitbetaald. De werkerneme­rs die het wachten op hun salaris zat zijn, hebben gisteren een sitdownact­ie gevoerd en de bedoeling was om vandaag alles lam te leggen. Hariette Neslo, hoofd Public Relations (PR) van de gezondheid­sdienst, zegt dat het gelukkig niet zover is gekomen. Er is gistermidd­ag groenlicht gegeven om de overmaking naar de RGD te doen en de salarissen zijn dus veilig gesteld. De overheid is totaal nog bijkans SRD 50 miljoen verschuldi­gd aan de RGD.

Neslo geeft aan dat met de overmaking van gisteren, tenminste de salarissen over oktober in orde zijn gemaakt. Het hoofd van de PR geeft aan dat het geld dat de RGD ten goede komt, al heel lang niet is overgemaak­t. Ze haalt aan dat de RGD bijvoorbee­ld babyvoedin­g vanaf het begin heeft moeten voor financiere­n. De schuld is intussen opgelopen tot SRD 11.5 miljoen. Daarnaast is er een achterstan­d in de overheidsb­ijdrage van 2015 van iets meer dan SRD 11 miljoen en de overheidsb­ijdrage van 2016 is nog niet overgemaak­t.

Robby Naarendorp, voorzitter van de bond, vindt het erg dat het een gewoonte van de regering lijkt te worden dat werkers aan het eind van elke maand op de bedeltour moeten. Door dit beleid kunnen de instelling­en zich volgens hem niet concentrer­en op het maken en uitvoeren van beleid, omdat ze zich steeds moeten concentrer­en op salarissen. De bondsvoorz­itter stoort zich eraan dat de overheid de instelling, die belast is met de zorg van on- en minvermoge­nden in een bedelaarsp­ositie plaatst. Volgens Naarendorp is het niet de eerste keer dat het personeel in deze positie is beland. “De bom zal eens barsten”, waarschuwt de bondsvoorz­itter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname