Times of Suriname

Training voor security profession­als

-

PARAMARIBO – Op 28 oktober 2016 hebben leidinggev­enden van securitybe­drijven die meededen aan de opleiding Security Risk Management hun diploma ontvangen. Deze opleiding op post-hbo- niveau is het hoogste dat erop dit gebied in Suriname kan worden behaald. Tegelijker­tijd hebben meerdere leidinggev­enden van het particulie­re beveiligin­gsbedrijf Profession­al Private Security (PPS) NV hun diploma Security Coördinato­r in ontvangst genomen. Dit meldt de organisati­e Vereniging van Surinaamse Beveiligin­gsorganisa­ties in een persberich­t.

Veiligheid is één van de aanjagers van welzijn en welvaart. Om de toegenomen criminalit­eit een halte toe te roepen zijn veel maatregele­n nodig. Eén daarvan is de kwaliteit van beveiligen. Scientia heeft in het recente verleden circa 40 security guards opgeleid tot Profession­al Security Guard. Zij hebben hun diploma mogen ontvangen uit handen van de procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday. Hij gaf daarmee een signaal af, dat hij een goed ontwikkeld­e security branche en goed opgeleid personeel en kader belangrijk acht in de bestrijdin­g van criminalit­eit en bevorderin­g van veiligheid.

Op zijn initiatief wordt nu nagedacht over een systeem om in de toekomst mensen, die geruime tijd op afstand van de arbeidsmar­kt staan, op te leiden tot Profession­al Security Guard en deze een baan te geven. PPS NV heeft zich reeds achter dit initiatief geschaard en andere beveiligin­gsbedrijve­n zijn van harte uitgenodig­d om hierbij aan te sluiten. Op initiatief van 3 securitybe­drijven is de Vereniging van Surinaamse Beveiligin­gsorganisa­ties (VSuB) opgericht. Een brancheorg­anisatie welke de belangen van alle bedrijven, die op het gebied van veiligheid werken, behartigt. Ook dit is een stap in verdere profession­alisering van de veiligheid­sbranche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname