Times of Suriname

Robin Haase geeft geblesseer­d op in Parijs

- Robin Haase is gisteren in de eerste ronde van het Masters-toernooi in Parijs uitgeschak­eld. De Hagenaar gaf in zijn partij tegen de Spanjaard Fernando Verdasco bij een stand van 2-6 en 2-3 het op door een liesblessu­re. (Foto: Nusport)

TENNIS - Robin Haase is maandag in de eerste ronde van het Masters-toernooi in Parijs uitgeschak­eld. De Hagenaar gaf in zijn partij tegen de Spanjaard Fernando Verdasco bij een stand van 2-6 en 2-3 op met een liesblessu­re.

Haase liet zich bij 2-2 in de tweede set medisch behandelen. Hij wees naar zijn lies en vertelde de fysiothera­peut dat hij iets voelde knappen. Na behandelin­g stapte de Nederlande­r weer de baan op, maar een game later moest hij toch opgeven.

Op de wereldrang­lijst bezet Haase de 64e plaats. Verdasco is de mondiale nummer 46. Van de vijf eerdere onderlinge ontmoeting­en won de Hagenaar er drie.

Het was de tweede keer dat Haase meedeed aan het hoofdtoern­ooi in de Franse hoofdstad. Hij bereikte zondag via de kwalificat­ies het hoofdtoern­ooi. Verdasco neemt het in de tweede ronde op tegen Andy Murray. De Schotse nummer twee van de wereld had in de eerste ronde een bye.

Naast Murray komen ook Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Milos Raonic en Kei Nishikori in actie in Parijs. Het toernooi heeft een prijzengel­d van 4,3 miljoen euro. De finale is volgende week zondag.

(NS)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname