Times of Suriname

SWM in extra tijd langs EBS

-

VOETBAL — De CTSS Plus voetbalfin­ale tussen de nutsu bedrijven voldeed absoluut aan de hoge verwachtin­gen. In een goed bezette Franklin Essedstadi­on nam de NV Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij (SWM) pas in de verlenging afstand van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). De eindu stand werd 2u1.

Het werd een gelijkopga­ande partij, waarbij het team met de sterkste wil en doorzettin­gsu vermogen deze ontmoeting zou gaan winnen. Uiteindeli­jk was dat SWM, dat voor een groot deel van de partij met tien man verder moest nadat Enrico Fraser al vroeg in de eerste helft tegen zijn tweede gele kaart aankeek. Uit de vrije trap die hierna volgde, trapte Dino Liong Woe Song prachtig de 1u0 binnen. De waterlever­ancier toonde karakter, wil en vechtlust en ging vooruit voetballen in de zoektocht naar de gelijkmake­r. Dit had tot gevolg dat EBS geu makkelijk openingen in de deu fensie kon vinden. EBS, in het bijzonder aanvaller Jermaine Pinas, verprutste keer op keer doelrijpe scoringska­nsen. Dit zou het team later duur komen te staan.

SWM kreeg opgegeven mou ment een vrije trap na de pauu ze, die door SWMuvetera­an Dennis Reinhard, op prachtige wijze in het doel werd getrapt: 1u1.

In de verlenging van tweemaal vijf minuten sloeg SWM toe toen EBSucentru­mverdedige­r Alfons Sanches in het strafu schopgebie­d een SWMu aanvaller ten val bracht. Sanches kreeg voor deze actie zijn tweede gele kaart en de teams waren dus weer in balans. SWMuspelma­ker, Christophe­r Hall, maakte geen fout vanuit de witte stip en maakte het gouden doelpunt kort vóór de start van de tweeu de verlenging. EBS kwam deze mentale klap niet meer te boven en moest de hoofdprijs overlaten aan zijn rivaal. Verder won De Stichting Staatsziek­enfonds met 2u1 van het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname. De Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij was met 2u1 te sterk voor Staatsolie en het Korps Politie Suriname won met 2u0 van de Centrale Bank van Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname