Times of Suriname

Toernooize­ge Murray in Wenen

-

TENNIS u Andy Murray heeft zijn derde toernooiu zege op rij geboekt. De Brit was in de finale van het ATPu toernooi in Wenen te sterk voor JouWilfrie­d Tsonga: 6u3 en 7u6 (6). Marin Cilic toonde zich de sterkste bij het ATPu toernooi van Basel door Kei Nishikori te verslaan: 6u1 en 7u6 (5).

Murray kreeg vooral in de tweede set veel tegenstand van Tsonga, maar was in de tiebreak vervolgens net wat sterker dan de Fransman. De nummer twee van de weu reld zegevierde twee jaar geleden ook in Wenen. De afgelopen weken won de Brit de toernooien in Shanghai en Peking.

Murray bereikte zonder veel moeite de eindstrijd in de hoofdstad van Oostenrijk. In de halve finale hoefde hij zelfs niet in actie te komen. De Spanjaard David Ferrer, die het toernooi vorig jaar won, trok zich kort voor het begin van de partij terug met een beenblessu­re.

Murray kon daardoor krachu ten sparen voor de finale. Tsonga had echter in de halve finale een zware dobber aan het Kroatische servicekan­on Ivo Karlovic. De Fransman had ruim 2,5 uur nodig om hem in drie sets te bedwinu gen.

Cilic had ruim anderhalf uur nodig om af te rekenen met Nishikori, de nummer vijf van de wereld. De mondiale nummer twaalf walste in de eerste set over Nishikori heen en leek in het tweede bedrijf de winst eenvoudig te paku ken.

De Japanner kwam echter sterk terug en dwong een tiebreak af, waarin hij uiteinu delijk zijn meerdere moest erkennen in Cilic. Vorig jaar was de Zwitser Roger Federer in eigen land de beste. Cilic pakte in Basel zijn zestiende ATPutitel.

Cilic hoopt zich door de zege in Basel tevens te kwau lificeren voor de World Tour Finals, komende maand in Londen. Nishikori heeft zich al voor het eindejaars­toernooi geplaatst, waar de acht beste tennissers van het seizoen in actie komen.

Ook Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Milos Raonic en Gael Monfils komen naar Londen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname