Times of Suriname

Spanje heeft de beste spelers

-

VOETBAL - De Premier League bulkt door de lucratieve televisiec­ontracten van het geld, maar in Spanje kijken sommigen toch met weinig jaloezie naar Engeland. Zo is Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu van mening dat de beste spelers van de planeet ‘gewoon’ in Spanje voetballen.

“Ik ben altijd erg blij als we over LaLiga praten, want de beste spelers van de wereld voetballen hier”, legt Bartomeu uit aan The Telegraph. “Lionel Messi is nummer één, Neymar is mijn nummer twee en Cristiano Ronaldo is nummer drie. Dan heb je Luis Suárez, Gareth Bale, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Antoine Griezmann. De beste spelers van de wereld spelen in Spanje.”

“In onze competitie zijn de spelers te sterren. In Engeland zijn de coaches de sterren, niet de spelers. Er zijn verschille­nde manieren om naar de wereld te gaan en je sport te showen”, vertelt Bartomeu. Hij hoopt dat Josep Guardiola, misschien wel de beste trainer van allemaal, ooit terugkeert in Camp Nou. “Of dat mogelijk is? Dat weet je niet. Veel mensen hebben de club verlaten, om later weer terug te keren. Op dit moment houdt hij zich echter bezig met Manchester City.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname